Nautica Watches
Nautica: Ωρα για casual κομψότητα
Νοεμβρίου 20, 2015
117112-261348
Η Tissot επιλέγει την Ελλάδα για να ανοίξει την πρώτη της boutique
Ιανουαρίου 25, 2016

Η ιστορία των ρολογιών Hamilton

History of Hamilton

hamilton_watches_history
Το 1874, ο Στρατηγός Grant ήταν ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και τα βαγόνια Conestoga πήγαν κατά μήκος του Lancaster Turnpike, ως πολίτες εισάκουσαν την έκκληση του Horace Greely να «πάνε δυτικά. Άλλος ένας πρωτοπόρος έχτιζε ένα εργοστάσιο στην ποιμενική κοινότητα του Λάνκαστερ,στην Πενσυλβάνια. Ο Adams και Perry Watch Company εγκαταστάθηκαν ακριβώς δίπλα από το Turnpike. Οι ιδρυτές της διέθεταν ένα καλό συνδυασμό των δεξιοτήτων: Ο κ. Perry ήταν σχεδιαστής ρολογιών, και ο κ. Adams ήταν ο διοργανωτής και υποστηρικτής. Έφεραν εξειδικευμένους ωρολογοποιούς στο Λάνκαστερ και άρχισαν την παραγωγή το 1875. Όπως τόσες πολλές νεοσύστατες βιομηχανίες,οι Adams και Perry δεν είχαν αρκετό κεφάλαιο για την αγορά των προϊόντων τους.Οι κάτοικοι του Λάνκαστερ ήρθαν προς διάσωσή τους το 1877, τους χρηματοδότησαν με 225.000 δολάρια, και αναδιοργάνωσαν την εταιρεία η οποία μετονομάστηκε σε εταιρεία ρολογιών Lancaster( Lancaster Watch Company). Η Εταιρεία Ρολογιών Lancaster συνέχισε να βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και αναδιοργανώθηκε το 1884 και πάλι, αυτή τη φορά ως »Keystone Standard Watch Company». Παρ “όλα αυτά, τα οικονομικά προβλήματα συνεχίστηκαν έως το 1892.

Σε εκείνο το έτος, η εταιρεία Hamilton Watch Company ήρθε σε ύπαρξη ως αποτέλεσμα μιας ακόμη αναδιοργάνωσης. Το όνομα, Hamilton, επιλέχτηκε για να τιμήσει τον Andrew Hamilton, αρχικού ιδιοκτήτη του site Lancaster κατά την οποία το εργοστάσιο βρισκόταν.Στον Hamilton χορηγήθηκε η γη από τους κληρονόμους William Penn -που ίδρυσαν την πόλη του Λάνκαστερ- μαζί με το γιο του James.Η Hamilton ιδρύθηκε από τη συγχώνευση με την Keystone Aurora (Illinois) Watch Company.Tα μηχανήματα της Aurora μεταφέρθηκαν προς το Λάνκαστερ το καλοκαίρι του 1892. Μεταξύ των κορυφαίων επιχειρηματιών, και επαγγελματιών του Λάνκαστερ, που ίδρυσαν την εταιρεία Hamilton Watch Company ήταν οι J.W.B.Bausman, John F. Brimmer, Harry B. Cochran, Frank P. Coho, C.A. Fondersmith, George Μ. Franklin, ο John Sener, John C. Hager, J.F. McCaskey, H.M. North, Martin Ringwalt, Frederick J. Sener, William Z. Sener, James Shand, Peter Τ. Watt και H.S. Williamson. Charles D. Rood και Henry J. Cain of Springfield.

Hamilton Railroad Watches

Η εταιρεία ρολογιών Hamilton ιδρύθηκε το 1892 και έθεσε ως στόχο να εξυπηρετήσει την αγορά του σιδηροδρόμου με ακριβή ρολόγια. Το στιβαρό, ρολόι ακριβείας που παράγεται απο την Hamilton έγινε ένα από τα αγαπημένα ρολόγια μεταξύ των επιθεωρητών σιδηροδρόμου και του προσωπικού. Κατά την εκπλήρωση των απαιτήσεων των σιδηροδρόμων, για την ακρίβεια, γέμισε και τις ανάγκες του κοινού για ένα ρολόι υψηλής ποιότητας. Με την αλλαγή του αιώνα έγινε γνωστή ως «Hamilton -The Railroad Timekeeper of America»

Το 1927 η Hamilton αγόρασε την Εταιρεία Illinois Watch Company, και ο Robert E. Miller, αντιπρόεδρος, άφησε το Λάνκαστερ για να γίνει γενικός διευθυντής της. Οι Hamilton-Sangamo Corporation ιδρύθηκε το 1929 από την εταιρεία ρολογιών Hamilton και την Sangamo Electric Company του Σπρίνγκφιλντ, Ιλινόις, και στην αγορά βγήκε μια νέα σειρά από ηλεκτρικά ρολόγια. Οι Hamilton-Sangamo Corporation πωλήθηκε το 1931 στη General Time Instruments Inc. εμπορικά σήματα της εταιρείας E. Howard Watch Company αποκτήθηκαν από την Hamilton το 1931. Αν και ποτέ δεν δραστηριοποιείται στην κατασκευή των ρολογιών «Howard», η Hamilton έχει δημιουργήσει μικρές ποσότητες κάτω από το όνομα αυτό.

Hamilton Military Watches

Οι Αμερικανοί στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Α “Παγκοσμίου Πολέμου προτίμησαν το μικρότερο μέγεθος και την ευκολία του ρολογιού χειρός από τα «παλιομοδίτικα» ρολόγια τσέπης. Η τάση αυτή προκάλεσε μια σημαντική αλλαγή στην αμερικανική παραγωγή ρολογιού, με μια νέα έμφαση στην παραγωγή μοντέλων ρολογιών χειρός για τους άνδρες και τις γυναίκες. Κατά τη διάρκεια του Β “Παγκοσμίου Πολέμου,η Hamilton επέκτεινε την παραγωγή αρκετών χρονογράφων της ,για την κάλυψη των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ (ιδιαίτερα του Ναυτικού των ΗΠΑ), και η ανάγκη για ένα εξαιρετικά ακριβές ρολόι που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την πλοήγηση στη θάλασσα. Πριν από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, τέτοιας υψηλής ακρίβειας όργανα είχαν μόνο παραχθεί στο εξωτερικό. Τα πρώτα χρονόμετρα Hamilton παραδόθηκαν στο Πολεμικό Ναυτικό, τον Φεβρουάριο του 1942, και στο αποκορύφωμά τους η Hamilton έκανε 500 χρονόμετρα ανά μήνα!

Η Hamilton ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας σε είδη ωρολογοποιίας. Το σπειροειδές ελατήριο ( hairspring) Elinvar κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1931 και χρησιμοποιείται σε όλες τις κινήσεις (movements) στη συνέχεια. Το Elinvar όνομα προήλθε από τον όρο «Αμετάβλητη Ελαστικότητα» (Elasticity Invariable) και ήταν το πρώτο κράμα να αντισταθούν τις αλλαγές στην ελαστικότητα που συμβαίνουν με τις αλλαγές στη θερμοκρασία.

Τον Ιανουάριο του 1957,η Hamilton παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό ρολόι χειρός στον κόσμο, μια σημαντική ανακάλυψη για τη βιομηχανία και την πρώτη βασική αλλαγή σε φορητές χρονομέτρησης από τις αρχές του 16ου αιώνα. Τροφοδοτείται από μια μικρή μπαταρία 1,5 βολτ εγγυημένη για να τρέξει το ρολόι για περισσότερο από ένα χρόνο, το νέο ρολόι εξαλοίφει εντελώς την ανάγκη για mainspring. Το ηλεκτρικό ρεύμα που χρειάζεται μια λάμπα 100 watt για να λειτουργήσει για ένα λεπτό θα μπορούσε να τρέξει ένα ηλεκτρικό ρολόι για 20 χρόνια.Η Hamilton Electrics χαρακτηρίστηκε όχι μόνο από τον επαναστατικό σχεδιασμό στους μηχανισμούς της, αλλά επίσης ήταν γνωστή για το styling πρωτοπορίας της, που καθιστά τα ρολόγια της από τα πιο συλλεκτικά ρολόγια σήμερα.

Επίσης, κατά τα μισά της δεκαετίας του πενήντα η Hamilton ξεκίνησε ένα πρόγραμμα επέκτασης και διαφοροποίησης. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία παρήγαγε ρολόγια με τρία brand – Hamilton, Vantage και Buren – σε έξι εργοστάσια σε αυτή τη χώρα και το εξωτερικό, που κατασκευάζονται και επιχρυσωμένο ασήμι ασημικά, κατασκευάζονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία σπάνια και εξωτικά μέταλλα, και παράγονται μηχανικές και ηλεκτρονικές συσκευές μέτρησης και συστατικά.H Ηamilton παράγει επίσης πυραύλων μίγματα καυσίμων, ειδικά μέταλλα για το πρόγραμμα Apollo, χρονόμετρα πυραύλων και συστημάτων ασφάλειας και οπλισμού για στρατιωτικές εφαρμογές.

Η Χάμιλτον συνέχισε να παράγει μερικά από τα καλύτερα αμερικανικά ρολόγια μέχρι το 1969, κερδίζοντας τη διάκριση της ύπαρξης ως η μόνη αμερικανική εταιρεία ρολογιών που επιβίωσε στον παγκόσμιο ανταγωνισμό στον 20ο αιώνα. Αντιπροσωπεύουν πραγματικά το αποκορύφωμα της αμερικανικής ωρολογοποιίας.

Τα ρολόγια Hamlton σήμερα

Εάν έχετε στην κατοχή σας ένα μοντέρνο ρολόι Hamilton, πρέπει να ξέρετε ότι δεν έχει καμία σχέση με την αρχική εταιρεία ρολογιών Hamilton. Ρολόγια που φέρουν το όνομα Hamilton μπορούν ακόμα να βρεθούν σήμερα, αλλά η μάρκα είναι πλέον στην κατοχή του Ομίλου Swatch, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους στο ελβετικό ρολόι.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X
MENU